fbpx

Осем маркетингови прогнози за 2021 г.

В тази публикация ще разгледаме 8 общи маркетингови прогнози за 2021 г.

Тези прогнози се основават на някои текущи тенденции. Нещата, които ще променят дигиталния маркетинг през 2021.

Тези, които смятаме, че вероятно ще станат масови и ще се използват широко през 2021 г. Ето нашите 8 маркетингови прогнози за 2021.

  • Автентичност на марката
  • Текстовите съобщения ще измесят имейл маркетинга
  • Техническото SEO ще бъде жизненоважно
  • Увеличение на местните и мобилни търсения
  • Състезание
  • Скорост на уеб сайта
  • Кратко видео
  • Повече носталгия

Осем маркетингови прогнози за 2021 г.

1. Автентичност на марката

Първата ни основна маркетингова прогноза за 2021 г. е, че ще има повече непознаваемост на различните марки в социалните мрежи.

Има изцяло нова вълна на признателност за генерираното от потребителите съдържание или UGC.

Което всъщност представлява всякаква форма на съдържание като изображения, аудио, текст или видео, публикувано от друг потребител свързано с Вашата марка.

Това е мощен иснтурмент, защото вместо да се опитвате да убедите клиентите си колко страхотна е Вашата марка, Вие оставяте феновете си да  Ви хвалят .

Известният #RedCupContest на Starbucks е идеален пример за това как да накарате клиентите да популяризират вашата марка.

Миналата година, по време на празниците, Starbucks стартира #RedCupContest, молейки феновете да представят страхотни снимки на кафето си и така да спечелят карта за подарък на Starbucks.

И техните фенове винаги участваха.

Към днешна дата тази кампания събра над 35 000 снимки на червени чаши и все още не е приключила.

Заради производствените ограничения и социалното дистанциране UGC набира популярност и хората го обичат.

И това е така, защото виждаме по-автентична връзка между марките и хората, които споделят.

2. Текстовите съобщения ще измесят имейл маркетинга

Втората ни маркетингова прогноза за 2021 г. е, че електронната поща ще стане по-малко подходяща и ще бъде заменена от текстови съобщения при дигиталния маркетинг.

Сега може би някои от най-големите влиятелни лица вече започнаха да наблягат по-силно на текстовите съобщения, от колкото по имейл.

И то с основателна причина.

Средният процент на отваряне за текстови маркетингови кампании е 98% в сравнение с процент на отваряне от 20% за маркетингови кампании по имейл.

Съобщения срещу емайл кампанииВ свят с безкрайно разсейване, изпращането на текстово съобщение Ви дава най-голям шанс да привлечете вниманието им и да получите отговор.

Докато мислим за 2021 г., виждаме колко е важно да поискаме телефонния номер на потенциалните клиенти вместо имейл адреса им.

И така, тук е PRO съвет:

Следващата година, когато настройвате целеви страници или изскачащи прозорци на уебсайта си, вместо да им изпращате отстъпка или абониране за имайл бюлетин, помислете да им изпратите съобщение.

И в идеалния случай го настройте така, че ако случайно някой отговори,  да можете му отговорите обратно.

3. Техническото SEO ще бъде жизненоважно

Нашата трета маркетингова прогноза за 2021 г. е около оптимизацията на търсачките и хората, които се интересуват от СЕО.

Google винаги е наблягал на потребителския опит като един от най-важните сигнали за вземане на решение на кои сайтове да осигури трафик или класиране.

Те искат най-полезната и подходяща информация да се показва на техните потребители въз основа на намерението на тяхното търсене.

Google обяви, че Core Web Vitals ще бъдат добавени към новия им сигнал за преглеждане  и класиране на страници.

И това не е просто прогноза. Искаме да кажем, че самият Google обяви миналия месец, че това се случва.

От Google споделиха:

„Съобщаваме, че сигналите за класиране на страницата за търсене на Google ще стартират през май 2021 г. Това ще комбинира Core Web Vitals и предишни сигнали, свързани с UX.“

Така че, ако сте се опитвали да спечелите класиране  в първите места на Google и искате да получите повече трафик към уебсайта през 2021 г., това е огромно и много важно нещо, което можете да направите в момента.

Започнете сега, като отидете в Google Web Console или настроите такава. След това проверете предложенията на Google за оптимизиране на основните ви важни уеб функции.

Това е нещо, което нашата фирма  прави и нямаме търпение да видим как ще повлияе на нашите клиенти .

4. Увеличение на местните и мобилни търсения

Сега, придържайки се към търсенето, четвъртата ни прогноза е, че Google ще продължи да става по-локален и по-мобилен.

Не е изненадващо, че през годините все повече хора използват смартфони и това води до бързо нарастване на мобилното търсене в Google.

Както споменахме, тъй като Google обръща толкова голямо внимание на потребителските сигнали, е също толкова важно уебсайтовете да бъдат оптимизирани за мобилни устройства.

Това не е нищо ново.

Всъщност знаем, че Google от години залага на уебсайтове с добро мобилно изживяване.

Мобилно и регионално търсенеНо нашето виждане е, че всяка година, когато търсенето на мобилни сайтове се увеличава, Google залага все повече на този критерии за оптимизирането на резултатите на първа страница.

Така че, ако все още не сте оптимизирали за него, няма по-подходящо време да започнете от 2021 година.

5. Конкуренция

2020 г. изненада много бизнеси, след появата на Covid-19.

Искаме да кажем, със сигурност светът става дигитален, но всички мислеха, че разполагат с достатъчно време да разберат какво се случва и да променят бизнеса си.

Но при толкова бързи промени не всеки успя да се адаптира към дигиталният начин на работа.

Ако 2020 ни научи на нещо, то това беше фактът, че ако Вашият бизнес е създаден за работа с онлайн бизнес, тогава Вие сте една от онези компании, които успяха да се адаптират много по-лесно.

Резултат от Google Ads снимка

Има стотици хиляди хора, които току-що са научили този урок – по трудния начин с огромни финансови загуби.

И ако сте от хората, които са имали онлайн успех през 2020 г., тогава трябва да знаете, че конкуренцията идва.

Тези стотици хиляди хора, които изпитаха затруднения си взеха поука и вече наемат хора, създават уебсайтове, страници в социалните медии и навлизат бързо в дигиталният маркетинг …

Те ще се насочат към Вашите аудитории и ще станат Вашите преки конкуренти в онлайн пространството и търговията.

Ще видим доста интензивни маркетингови кампании.

Но ако четете тази публикация, тогава имате предимство. Имате възможност да видите някои от ранните тенденции, които ще се случат  през 2021.

Ето една важна бележка.

Рекламата онлайн е игра, която се печели най-вече от тези, които имат най-много пари. И не казваме това с лека ръка, защото наистина има все още много лоши рекламодатели, които не знаят какво правят и пилеят пари.

И много от нашите клиенти в крайна сметка получават повече възможни клиенти и продажби, защото знаем правилните рекламни стратегии, които да използваме.

Но в крайна сметка във Вашият бизнес сектор ще се намери рекламодател, който не само има страхотни стратегии, но и има повече пари.

И така, какво ще направите по този въпрос?
Съвет за прогнози за бонус маркетинг:  Ако можете да използвате органична стратегия, започнете да изграждате съдържание сега.

Конкуренция на маркетинга през 2021Съдържанието изравнява силите с богатите рекламодатели. Това е стратегия която изисква много работа и усилия, която ако е развита добре  целевата Ви аудитория, ще прекарва повече време на Вашият уеб сайт.

Разбира се, трябва да задържите вниманието на споменатата аудитория, което означава, че трябва да осигурите голямо количество полезна информация.

6. Скорост

Потребителите днес очакват нещата СЕГА. Те искат бързи обяснения, бързи отговори. Те искат бърза доставка, искат бързи връщания и т.н.

И понякога най-добрият маркетинг е скоростта на услугата. Когато някой има приятно преживяване, той вероятно ще се върне и ще сподели и с други хора.

Скорост на уеб страницаИ така, какво можете да направите, за да направите бизнеса си по-бърз, за ​​да отговори на очакванията на потребителите днес?

Също така, придвижването със скоростта е уместност.

Добре, така че ако се случи нещо актуално или модерно, колко бързо можете да влезете в защитата?

Колкото по-бързо можете през 2021 г., толкова по-вероятно е да получите информираност и да се откроите сред конкурентите.

Добре още две маркетингови прогнози.

7. Видео с кратка форма

Говорим за кратки видеоклипове за посещение на Вашия уебсайт, като добавяме кратки видеоклипове на страниците на Вашия продукт или услуга.

Видео в кратка форма

Видеоклипът с дълга форма определено има своите предимства и определено има време и място за него, като например когато се гледа на живо.

Но най-големият минус на видеоклипове с дълга форма е, че трябва да задържите вниманието на аудиторията си за по-дълги периоди от време.

И със социалните медии и всички интересни разсейващи фактори, които се случват около нас, това става все по-трудно.

Кое бихте предпочели?

А) Някой посещава Вашия сайт, започва от 10-минутно видео и стига само до втората минута и напуска сайта .

Б) Някой посещава Вашия сайт, започва от 60-секундно видео, което гледа до край и остава на Вашия сайт?

Мислим, че вариант Б, ако е пълен с невероятна стойност, би бил най-добрият избор за Вас.

Така че, когато някой е по-близо до дъното на вашата фуния, което означава, че е близо действително да стане клиент, тогава не налагайте 10-минутно видео в негово лице.

Кратко видео съдържание  с препоръки, обяснение на продукта или преглед би бил много подходящ инструмент през 2021.

8. Повече носталгия

Проучванията показват, че ударът на носталгия може да подобри психическото ни състояние.

Изследванията доказаха, че носталгията може да бъде положителна за психичното здраве и дори да намали симптомите на тревожност, стрес и депресия.

Нещо повече, хората активно се занимават с носталгия.

Може да бъде умишлено, като да изберете да мислите за щастливи спомени. Но сензорните задействания като снимка, мирис или звук също ни позволяват да се отдадем на носталгия.

Така че има смисъл защо марките искат да бъдат свързани с тях положителни емоции.

И няма по-добър начин да направите това, отколкото с връщане назад.

Разбира се, трябва да сте много добре запознати с аудиторията си, като например да знаете възрастта и интереса им, така че да можете да предложите на съответното връщане назад.

Всъщност някои реклами на Super Bowl от 2020 г. направиха точно това.

Вижте тази реклама от Cheetos, която я върнаха към 90-те, за да придадат на публиката си носталгия.

Сега очевидно тази справка за MC Hammer има смисъл, защото Cheetos вероятно е бил на върха на популярността си през 90-те.

И така, просто трябва да се уверите, че връщането е от значение за Вашата аудитория и веднага ще вдъхнете положителни емоции.

Не е нужно да правите много.

Можете да предизвикате чувства с обикновен цитат, малко музика, изображение или видеоклип.

Добре, това са нашите прогнози за дигитален маркетинг за 2021 г.

Смятате ли, че някое от тях ще се сбъдне и кои са някои неща, които вярвате, че ще се случат през 2021 г.?

Споделете го с нас в коментарите по-долу.

И ако искате да започнете 2021 г. със здрава маркетингова стратегия, съобразена с конкретните цели и нужди на вашия бизнес, тогава е идеалното време да работите с експертите.

Предишна публикация
Най-доброто време за публикуване в социалните мрежи
Следваща публикация
Тенденциите в дигиталния маркетинг за 2024: Бъдещето е тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.