fbpx

Най-добрият размер на снимката за корицата на Facebook

Снимките за корицата на Facebook са идеален пример за това как маркетингът в социалните медии е различен от обикновеното използване на социалните мрежи. Голяма лична снимка на корицата може да бъде всичко, което според нас изглежда чудесно в профила Ви, но за нашите бизнес снимки трябва да се направи много повече.

Снимката на корицата от страницата на Facebook трябва да представлява добре нашия бизнес. Тя трябва да бъде висококачествена и перфектно оптимизирана за показване.

Тази публикация ще Ви покаже кой е идеалният размер на снимката във Фейсбук и най-добрите практики за снимка на корицата, за да помогне на изображенията да представят Вашия бизнес по точния начин.

Размери на снимката на корицата на Facebook

Според Facebook, снимката на корицата Ви се показва с ширина 820 пиксела и 312 пиксела на компютри и 640 пиксела с 360 пиксела на мобилни устройства.

Това е чудесна отправна точка, но, разбира се, никога не е толкова просто. Трябва да се внимава с дизайна на снимката, защото тя се показва във Facebook по различен начин от колкото това става на мобилни и настолни устройства.

Препоръчваме Ви да използвате размери 820px от 360px и да запазите всички текстове и графики в средната безопасна зона според спецификациите по-долу:

Снимки на корицата на настолна срещу мобилна

При дизайна на Вашата снимка за корицата във Facebook, трябва да внимавате, защото изображението на корицата се показва по различен начин на мобилния и работния плот. За дизайна на снимката работете само в сигурната зона – това ще Ви осигури изображение за корицата на Facebook, което ще се показва правилно на двете устройства.

За щастие, Facebook не се разтяга и не изкривява изображението, за да пасне на определено устройство. Вместо това той го изрязва автоматично. Facebook ще изреже странично снимката, но ще покаже повче от височината на снимката  при преглед от мобилно устройство.

Като алтернатива на десктоп устройство, Facebook показва по-голяма ширина на Вашата снимка, докато изрязва горната и долната част.

С всичко казано по-горе, ние препоръчваме да използвате снимка за корицата на Facebook с размер 820 пиксела на 360 пиксела и да направите своя дизайн само в безопасната зона. Това ще Ви гарантира, че нито един компонент от снимката на корицата няма да бъде орязан на мобилни или настолни устройства.

, размер, снимка
Предишна публикация
Комбинации от цветове, дело на природата
Следваща публикация
Топ 10-те социални мрежи за реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.