fbpx

Как да оптимизирате стратегията си за дигитален маркетинг, за да генерирате повече клиенти?

Честно казано, това е обширен въпрос. За да намерите своя път през джунглата на дигиталния маркетинг днес, трябва да разберете по-добре тенденциите в дигиталния маркетинг.

Поради сложността на дигиталният маркетинг, ние ще споделим преглед на най-добрите практики, които ще се използват през 2020 г. и след това.

Оставете някои практики зад себе си

Шансовете са, че ако прекарате пет минути около някой, който работи в маркетинга на съдържанието, ще чуете „олово поколение“. Маркетинговите гонят водещи като Понсе де Леон гони извора на младостта. Те го планират; работи за това; яжте, спите и дишайте за това.

Но генерирането на потенциални клиенти стана по-важно и по-сложно. Въпреки това няколко специалисти споделиха практиките за събиране на лидове, които препоръчват да не бъдат използвани вече.

Първо, създаването на лидове чрез рекламата в социалните медии не е това, което беше преди.

Tytus Golas, основател на Tidio, избира да даде по-малко значение на увеличаването на обхвата на социалните си медии в полза на фокусирането върху техния блог и оптимизация на сайта си:

„Ще продължим да инвестираме във реклами във Facebook, те все още работят добре, но планираме да работим за привличане на повече органичен трафик от Google. “

Автоматизираните и общи съобщения вече не работят. Хората искат съдържание, което е подходящо за тях. За първи път споменаваме тенденцията към подходящо, персонализирано съдържание. Няма да е последният път, когато чуете за него.

Арек Понски, основател на Teambuzz:

“Автоматичните и общи съобщения трябва да бъдат изключени от менюто на всеки бизнес. Трябва да се обърнем към по-персонализиран подход.”

Бъдете оригинални, не избирайте стратегии, които са станали банални. Изпъкнете пред конкуренцията, като погледнете бизнеса си от различен ъгъл. Изберете една основна тактика и оставете другите да играят поддържаща роля.

Как да изпъкне Вашия бизнес

Поради дигиталната трансформация светът на маркетинга е изпълнен с конкуренция. Всички се борят за своето място в онлайн пространството. Те работят за своя продукт или услуга, за да спечелят това заветно място номер едно в Google.

Но за всеки бизнес, продукт или услуга има стотици, ако не и хиляди конкуренти, предлагащи по същество (или точно) едно и също нещо.

И така, как можете да накарате Вашата услуга или продукт да се откроят?

Отговорът е персонализация. Чрез персонализиране на съдържанието Ви, за да достигнете до точния човек с правилното съдържание, Вие се изправяте нагоре на конкуренцията.

Без значение какво предлагате, трябва да можете да сегментирате аудиторията си. Предизвикателството:

  • За дефиниране (и разграничаване) сегменти
  • За да създадете съдържание за тези сегменти
  • За да достигнете до всеки сегмент с подходящо съдържание

Но какво всъщност означава това?

Запознайте се с аудиторията си. Взаимодействайте с тях. Къде прекарват времето си? Какво ги интересува? Какви проблеми се опитват да решат? Чрез лични разговори и управление на общността, се свържете с аудиторията си и изградете автентични отношения с тях.

Използвайте събраната информация, за да създадете подходящо съдържание, което да интересува групите ви от аудитория: хоризонтално, като се съсредоточите върху различни категории продукти, услуги и др .; и вертикално, като създавате съдържание, което работи отгоре, през средата и отдолу в долната част на фунията за продажби.

Не забравяйте стойността на визуалното съдържание. Има причина клиповете да са сред най-добрите маркетингови инструменти от година на година!

Бихте могли да създадете най-доброто съдържание в целия свят, но ако не се вижда, то няма почти никаква стойност. Ето защо е толкова важно да разширите обхвата на съдържанието си. Има безброй начини за това, включително солидна SEO стратегия с изграждане на връзки, видео маркетинг и оптимизация на съдържанието.

Разпространявайте своето сегментирано съдържание по различни канали, като затворени ресурси и чатове на живо.

Насърчете взаимодействието с клиента

Интернет е изпълнен с много статично съдържание. Проблемът с такова съдържание е, че взаимодействието между Вас и читателя е само еднопосочно. Публиката може да чете и споделя само Вашето съдържание, нищо друго.

Взаимодействайте с Вашата аудитория. Задавайте въпроси

Проучване навсякъде, моята компания има много клиенти, които използват викторини или оценки, за да генерират потенциални клиенти: Въпросниците са чудесен начин да се включите в интерактивен разговор: опознавате персоната си поради неговите / нейните конкретни отговори.

Създаването на съдържание, като викторини, ще Ви даде по-добро разбиране на Вашата аудитория. В резултат на това ще можете да създадете по-целенасочена маркетингова кампания в бъдеще.

Чат

Друг пример са целевите страници за разговор: Много уебсайтове използват чатбот или чат оператор на живо, за да взаимодействат директно с посетителите на уебсайта. Хората посещават уебсайтове с конкретна цел. Когато могат да зададат своите въпроси директно, те ще разговарят с Вас, защото са намерили това, което са търсили.

Tytus Golas от Tidio се включи в някои A / B-тестове и заключи:

„Забелязахме, че целевите страници за разговор се представят много по-добре от традиционните. С 30% от клиентите очакват чатове на живо на уебсайтовете, които посещават, ясно е, че тази форма на придобиване на потенциални клиенти само ще придобие по-голяма популярност през следващите години. “

Образовайте клиентите

Друг начин за ангажиране и взаимодействие с Вашата целева аудитория е чрез предлагане на образователно съдържание, което води до възприемане на висока стойност полезна информация за тях.

Онлайн обучението и обучението се превърнаха в съществена част от онлайн бизнеса. Създайте онлайн курс или уебинар, за да предоставите на целевата си аудитория полезна информация.

Teambuzz запази успеха, като планираха демонстрации с целеви клиенти.

Включете промоционална оферта в края на уебинара; току-що предоставихте на силно заинтересованата аудитория (дъното на фунията) с подходящо съдържание, увеличавайки шанса за реализация на продажба.

Михал Лещински, мениджър за маркетинг на съдържание в Getresponse, ще съсредоточи тактиката си за генериране на лидове върху уеб семинари:

„Хората в днешно време предпочитат да учат чрез видео съдържание“.

Осигурете надеждност

Изборите объркват клиентите. Отзивите от клиенти са много важни. Те мотивират някого да се ангажира с Вас, вместо с Вашия конкурент. И колкото повече отзиви, толкова по-надеждни ще бъдете. Това е тактика, в която трябва да инвестирате през 2020 г.

Carsten Schaefer от Crowdy.ai ще фокусира усилията си тази година в генерирането на потенциални резултати, използвайки социални доказателства:

„Някои от най-популярните инструменти за социално доказване включват отзиви, препоръки, известия за преобразуване, оценки на продукти и много други. Това прави Вашата компания силно надеждна. Точно това искате в контекста на дигиталната трансформация, при която личният контакт е сведен до минимум “.

Не подценявайте стойността да бъдете надежден бизнес. Клиентите ще търсят отзиви или препоръки, преди да харчат пари за нещо.

Изграждане или участие в общност

Изградете мрежа или общност около себе си, където можете да дойдете да говорите за Вашия бизнес с други подобни бизнеси.

Тук има много възможности, включително кръстосана промоция (насърчаване на нечий бизнес, ако той популяризира вашия).

Адам Хемпенщал е създател на общност:

“Прекарвам много време в социалните медии и бях много активен в различни групи на Facebook. Всеки път, когато някой има нужда от помощ при продажбите, аз помагах. С течение на времето, хората започнаха да асоциират името ми с бизнес предложения. Дори когато не съм на линия, хората ще ми препоръчат бизнеса. Това ми отне години, за да го изпълня, но това е една от най-добрите инвестиции на времето за моя бизнес. “

Социалните медии може да не са идеалният канал за генериране на повече клиенти, но все пак могат да служат като място, където хората и фирмите се събират, за да споделят съдържание, мнения, отзиви и друга информация.

Оптимизирайте съдържанието си

SEO стратегиите трябва да се коригират непрекъснато. Ако искате Вашето съдържание да генерира сериозни клиенти, трябва да обърнете внимание на следните тенденции.

Накарайте Google да се влюби във Вас.

Създавайте силни целеви страници, управлявайте блог и получавайте връзки, за да оптимизирате качеството на Вашия уебсайт и рейтинга на Вашия домейн. Създавайте и споделяйте онлайн материали, които не насърчават изрично дадена марка, но са предназначени да стимулират интереса към продукти или услуги.

Георгиос Шаотис от Минутия:

“Очевидно е, че някой, който иска да знае повече за създаването на онлайн курс, би бил готов да сподели имейл адреса си, за да получи достъп до по-изчерпателен ресурс около тази тема.”

Teambuzz планира изграждането на връзки и публикуването на повече блог постове през 2020 г. Арек Понски:

„През 2020 г. и след това ние планираме да мащабираме усилията си в SEO и последващия органичен трафик и потенциални клиенти, които идват от този канал.“

E-A-T и BERT в Google

Обърнете внимание на класирането си в Google: Уверете се, че качеството на Вашия уебсайт се възприема като съдържание с високо качество; използвайте изграждане на връзки и интелигентна SEO стратегия.

E-A-T е новият акроним на Google, който да посочи от какво се нуждае страница с Високо качество през 2020 г.: експертиза, авторитетност и надеждност. Изградете съдържанието си около тези три принципа и ще се качите в класациите на Google.

Актуализацията на BERT на Google се фокусира повече върху значението на думите, отколкото върху самите думи. Това означава, че намерението за търсене става по-важно.

Лесли Вос от Bid4Papers:

“През 2019 г. се съсредоточих върху съдържанието на блога и тематичните клъстери за генериране на трафик и конвертиране на лидове в клиенти. През 2020 г. ще се задълбоча по-задълбочено с това, като допълнително проучвам оптимизирането на съдържанието с EAT и BERT Имайте предвид, че висококачественото съдържание, което отговаря на намерението за търсене и е добре оптимизирано за представените фрагменти на Google, е мощен инструмент за генериране на клиенти. “

Видеоклипове

Наличието на видео се отразява като един от  най-важните фактор за SEO класиране в Google.

За Google видеото е доказателство за висококачествено съдържание. Като част от медиен микс в даден сайт, то помага за изпращане на сигнали към търсачките: Вашата страница или сайт съдържа мултимедийна информация, подходяща за заявки за търсене.

Гласово търсене

Никола Балдиков от Brosix посочва важността на гласовото търсене за оптимизиране на качеството на уебсайта му: „Това ще стане още по-важна област за SEO през 2020 г., тъй като все повече и повече хора използват гласово търсене, за разлика от търсенето с въвеждане на текст“.

Заключение

Тъй като всички търговци започват да прилагат едни и същи методи и стратегии, става трудно да се откроим. Ето защо трябва да сте сигурни, че 2020 г. е годината Ви, за да разклатите маркетинговата си стратегия и да се съсредоточите върху тактиките на бъдещето, вместо да се придържате към миналото.

Да бъде оригинална. Изберете една основна тактика и оставете другите да играят поддържаща роля.

Напуснете зоната си на комфорт и опитайте нови неща. Дигиталният свят се разширява бързо и това са каналите и възможностите, чрез които можете да комуникирате.

Предишна публикация
Как да стартирате нова марка: Пет съвета за незабравим дебют
Следваща публикация
На кого да се доверим в социалните медии: служител, агенция или консултант? Плюсовете и минусите на всеки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.